Bestilling av foredrag

Åpenhet og ærlighet for å gi innsikt

I håp om at vår åpenhet og ærlighet vil gi viktig innsikt, vil vi holde foredrag. Vi har blitt kontaktet av skoleungdom, foreldre, lærere, helsepersonell, de som jobber med psykiatri/rus og privatpersoner. Øivind hadde selvsagt ikke trodd at valgene han tok om å prøve hasj, amfetamin, LSD, ecstasy og annet skulle styre livet hans i 23 år. Det var først da han forsøkte å slutte at han skjønte han var avhengig. Livet som pårørende er ikke en dans på roser. 

Misbrukere, eks-misbrukere og pårørende har skrevet til oss og takket for at vi deler. Det har gjort at de ikke føler seg så alene i sin situasjon. Det er så mange som lider i stillhet. 

"Hva velger du når du får tilbud om å prøve narkotika?". Ungene våre skal fortsette å ta disse helt vanlige valgene gjennom sin ungdomstid: utforsking av rusmidler. Tilbudet er der, penger er tilgjengelig. Det er bare spørsmål om tid før de står overfor valget. Det er vanvittig lett å prøve, og det kan være ufattelig vanskelig å slutte. For noen blir det omtrent umulig. Dette viser vi med prosjektet vårt.

I foredragene skal vi ikke drive skremselspropaganda. Vi skal snakke om fremtidsdrømmer, valg og mulige konsekvenser. Åpenhet og ærlighet for å gi innsikt og mulighet for dialog. Dette har vært livet for oss - og er det fortsatt for mange andre. Og det kommer dessverre også til å bli det for flere... I håp om at kanskje bare én familie kan slippe det vi har opplevd i mer enn 20 år skal vi gjøre hva vi kan for å skape åpenhet om tematikken. Tusen takk til alle som har støttet oss underveis!