Det er en helt vanlig familie, men så skjer det vi alle frykter...

I en tomannsbolig utenfor Oslo bor mor, far, storesøster og lillebror. Men familieidyllen skal snart bli revet opp idet lillebror begynner med rusmidler. 

Les fortellingene til de svært ulike søsknene Øivind og Jeanette, som møtes igjen på farens dødsleie - etter 20 år nesten uten kontakt - for å fortelle hver sin historie. 

Øivinds historie gir deg et unikt innblikk i rusens underverden - som her skjuler seg rett bak døra til barnerommet. Kretslagsspilleren i fotball tar deg med på en reise i jakt på dop og en flukt fra virkeligheten der han lurer både familie og politi, og der lovbrudd, vold og død venter rundt neste hjørne. 

Jeanette forteller om livet sitt som den pliktoppfyllende, streite storesøstra. Hun som forsøker å ordne opp, har sine egne kamper hun må kjempe og samtidig ser prisen familien må betale for misbruket broren nekter å vedkjenne seg. 

Åpent, ærlig og ufiltrert gir denne boka en unik innsikt i noe vi alle frykter, og som ofte er mye nærmere enn vi tror - det at en av våre kjære blir fanget inn i rusens makt.